19/19 ΛΙΜΑΝΙΑ ΘΑΛΑΣΣΕΣ / ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΑΛΑΜΑΝΟΥ

20 marilena

 

 

καράβια στη σειρά, on the road ή αρόδου, ενώ οι βατσιμάνηδες περιμένουν ακόμα έξω από το πόρτ οφ ομπίντος για το πότε θα δέσουν στο λιμάνι.

Ο μαΐστρος, ο λεβάντες, ο γαρμπής, ο πουνέντες, ο γραίγος, ο σιρόκος, η τραμουντάνα, η όστρια.

άραγε, εσένα πού σε βρήκαν τα μελτέμια του κόσμου; σε ποια μικρά και μεγάλα λιμάνια ή μήπως στα σοκάκια του αλγερίου ακολουθώντας τον παράξενο γείτονα που ακούει στο όνομα γέρο σαλαμάνος; για να καταλήξεις για φαγητό στη σελέστε, μαζί με τους αθεράπευτα αισιόδοξους στα γύρω τραπέζια. και κάπου εκεί να μπλέκεται ο ιζό μαζί με τον ατιάς, μαύρο αλγέρι και η τριλογία της μασσαλίας.

ανάμεσα σε μπουγιαμπέσες και τσάι για συνοδεία στα φαλάφελ. χώροι υποδοχής μα και χώροι αποχαιρετισμού. φορτία γεμάτα σιτηρά κι επιθυμίες. τα μάτια σου τα κυβερνούσε σοροκάδα. λάγνα κορίτσια με εξωτικά ονόματα γραμμή του καρκίνου, ανοιχτά της σομαλίας σε ένα καράβι ξένο. άντεν, πορτ ο πρινς, τζακάρτα.

πάντα για να επιστρέφεις εκεί απ’ όπου ξεκίνησες· γεωγραφικό πλάτος 37ο 56΄Β – γεωγραφικό μήκος 23ο 38’Α. εκεί που τα βράδια ανάβαμε το καντηλάκι στον άγιο νικόλα. χρόνια μες στην τρούμπα, μαγκίτης και αλανιάρης.

 

αφιερωμένο στον παππού κώστα και στις ναυτικές του ιστοριές από τα οπόρτα του κόσμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *