Ο ΔΡΟΜΟΣ / ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΔΗ

06 Katerina-Madi-1

Μικρούς θανάτους ζήσαμε και πίσω δεν γυρίσαμε να βρούμε και άλλα λάθη να σβήσουμε τα πάθη.
Μπροστά ξανά τραβήξαμε, νέους δρόμους ανοίξαμε και κολυμπήσαμε βαθιά στων ποταμών τα σωθικά…

Η ιστορία του Δρόμου σηματοδοτεί πολλά πράγματα για την ιστορία της ανθρωπότητας. Κάποια από αυτά σχετίζονται με το ταξίδι, την αναζήτηση, την περιπλάνηση, την ανακάλυψη, την επικοινωνία, την ένωση..
Μπαίνω στη θέση του οδηγού και ξεκινάω το ταξίδι. Προς τα πού να κινήσω; Να πάω θάλασσα ή βουνό; Να βρεθώ σε άγνωστα ή γνωστά μέρη; «Ξάσου», όπως συνηθίζουν σοφά να λένε εδώ στην Κρήτη –προέρχεται από τη λέξη εξουσία σου–
Πολλά σταυροδρόμια συναντάω στο δρόμο μου. Ακολουθώ έναν δρόμο και αφήνω πίσω μου έναν άλλο. Πήρα το σωστό δρόμο; Tι σημαίνει σωστός δρόμος; Μου δίνει χαρά ο δρόμος που ακολουθώ;
Η αναζήτηση του τόπου μου με οδηγεί στο Δρόμο… και συνεχίζω να ψάχνω τόπους και συνεχίζω να ψάχνω δρόμους. Πορτραίτο του δρόμου με χίλια πρόσωπα. Στο ταξίδι μου συναντώ πρόσωπα χαρακωμένα από την πάλη με τη βία της εξουσίας. Ανάμεσά τους άνθρωποι γελαστοί με τον ήλιο χαραγμένο στα μάτια τους. Όλα είναι ένα και όλα υπάρχουν μέσα μας. Το ερώτημα για τον καθένα από εμάς είναι πού θέλει να εστιάσει; Πώς θέλει να προχωρήσει;..
Έξω από την ουσία τα νοήματα στραβώνουν, τα παραμύθια χάνουν το χρώμα τους και εσύ μου ζητάς να σου πω πού βρίσκομαι.. στο δρόμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *